Wat is het energieverbruik van een ijsbad?

Regelmatig krijg ik de vraag, gebruikt dat niet veel energie zo’n ijsbad? Een logische vraag want meestal staat het bad in de tuin en zelfs al staat het ijsbad niet altijd in de volle zon, op dit moment is het al weken boven de 25 graden dus wat kost dat nu?energieverbruik ijsbad

Afgelopen week hebben we dat nog eens getest en het ijsbad in de volle zon gezet. Water uit het ijsbad en nieuw water in het ijsbad. We vulden het tot ongeveer 400 liter, waarbij het water uit de buitenkraan 15 graden Celsius was. Vervolgens hebben we over een periode van 24 uur gemeten hoeveel stroom we verbruikten. Het resultaat was beter dan we verwacht hadden.
Gedurende 24 uur en de “afkoel periode” naar 2 graden Celsius gebruikten we 6,2 KWh.
We verwachten dat het ijsbad wanneer het in de schaduw staat en bij wat lagere temperaturen, maximaal 3 Kwh per 24 uur verbruikt. Binnenkort testen we opnieuw op een schaduwrijke locatie.

Wil je de voordelen van het nemen van een ijsbad ook eens ervaren? Neem dan contact op voor meer informatie of ga naar de bestelpagina wanneer je een ijsbad wilt bestellen.