Circulair ondernemen.

Wij, Jeroen en Ron, de oprichters van ijsbad-kopen.nl zijn voorstanders van circulair ondernemen. Grondstoffen hergebruiken en CO2 uitstoot verminderen. Met die gedachten ontwierpen wij het ijsbad “Oso Polar”. Samengesteld uit gebruikte eikenhouten wijnvaten. Waarom zouden we plastic produceren als we op basis van een (gebruikt) eikenhouten wijnvat een ijsbad kunnen produceren. Het ijsbad bestaat uit een 500 liter wijnvat, duurzaam, prachtige uitstraling en een robuust ijsbad voor buiten en binnen omgevingen. Dit maakt ons product tot een prachtig ijsbad in uw tuin, op uw terras, in de fitness of bij de welness.  Het ijsbad is voorzien van een uitstekende koeler, een filterinstallatie en heeft een unieke uitstraling. Onderling kunnen de modellen qua “kleur en smaak” iets verschillen maar ieder exemplaar is op en top getest, een lust voor het oog en een weldaad voor het lichaam.

Ron Groot, oprichter van B-Me en initiatiefnemer van www.ijsbad-kopen.nl

Mijn verhaal begon 5 jaar geleden, toen ik voor het eerste in contact kwam met ijsbaden en koude techniek. Meer hierover is te vinden op de website waar mijn huidige werkzaamheden als vitaliteit, mindset en ademcoach liggen (www.b-me.nl)

Toen ik enkele jaren geleden in aanraking kwam met een ijsbad was ik niet heel gelukkig. Ik had een ernstige aandoening en werd niet gelukkig bij de gedachte aan het nemen van een ijsbad. In mijn carriere heb ik voor meerdere hete vuren gestaan, het nemen van een ijsbad stond daar nog niet tussen. Uiteindelijk was mijn eerste ijsduik meer een overwinning op mezelf dan een “geweldige” ervaring. Ik kwam er achter dat het iets met mijn gezondheid deed. Ik voelde me scherper en energieker en vitaler!
Onderdeel van mijn coachingstraject was een “hike” in de Vogezen. Onder barre omstandigheden heb ik daar ruim een uur met ontbloot bovenlijf de Hohneck beklommen. Een dag later werd ik verrast met een hike van 12 uur waarin we vier keer een ijsduik in een Franse bergmeer moesten nemen.

Deze ervaring heeft ervoor gezorgd dat ik het nemen van een ijsbad onderdeel van mijn genezing en dagritme heb gemaakt. Samen met Jeroen Verdonschot van Cubicq hebben we de Oso Polar ontwikkeld. Jeroen kende ik als klant van een van mijn vorige bedrijven. Onze expertise vult elkaar naadloos aan.
Bij mijn huidige werk als mindset en ademcoach kan ik je begeleiden bij diverse coachingstrajecten waaronder het beter leren ademen en oplossen van blokkades. Het nemen van een ijsbad en het “op een betere” manier ademhalen kan je daarbij ondersteunen.

Connect op LinkedIn

Jeroen Verdonschot, oprichter van CubicQ en voormalig eigenaar van GFM

Ruim 20 jaar was Jeroen Verdonschot de drijvende kracht achter het high tech bedrijf GFM BV gevestigd in Bergeijk. Jeroen, geboren en getogen in Bergeijk wist dit bedrijf in die periode uit te bouwen tot de nummer één op het gebied van CNC produceren van fijnmechanische onderdelen. In 2021 is GFM, met op dat moment 45 FTE’s verkocht aan de Wilvo Groep. Hierdoor ontstond er in het voorjaar van 2022 ruimte in de agenda van Jeroen. Ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan en er werd een nieuw bedrijf gesticht, CubicQ BV. Binnen dit bedrijf worden o.a. privé sanitair units, chalets en tiny houses geproduceerd. Een enerverende branche in de maakindustrie met andere technische knowhow. Gelukkig voor Jeroen liep hij Ron Groot weer tegen het lijf. Jaren geleden deden we samen al succesvol zaken. Tijdens een kop koffie werd er gesproken over hun gezamenlijke hobby ijsbaden. Onze bevinding, er is veel vraag naar in de markt maar geen goed product beschikbaar wat aan alle wensen voldoet. Conclusie, we gaan zelf produceren!

Hierdoor was er al direct een extra technische uitdaging en inmiddels zijn we door een uitgebreide test periode heen en is er een productielijn ingericht. We zijn klaar om niet alleen Nederland en Belgie kennis te laten maken met onze ijsbad, maar heel Europa!

Connect op LinkedIn

Blogs van Ijsbad-Kopen.nl

voordelen ijsbadVitaliteit
20 mei 2024

Voordelen bij het nemen van een ijsbad

Voordelen bij het nemen van een ijsbad: Het gelukshormoon Bij het nemen van een ijsbad komt er adrenaline, het gelukshormoon dopamine en ontstekingsremmende corticoïden vrij,…
Over mindset en een ijsbad gesproken!Vitaliteit
25 maart 2024

Maarten van der Weijden en Polarboost

Over mindset en een ijsbad gesproken! Maarten van der Weijden wordt tegenwoordig regelmatig ingehuurd als spreker op evenementen. Hij is actief bezig bent met de…
nervus vagus ijsbad polarboostVitaliteit
12 februari 2024

Nervus Vagus en het ijsbad

Nervus Vagus en het ijsbad Veel mensen vragen zich af waarom de Wim Hof-methode zo'n krachtig effect heeft op zowel de mentale als fysieke gezondheid.…