Polarboost het ijsbad voor ijskoude controle over je lichaam

(nooit meer ijsblokken)

Het leven zit vol uitdagingen. Die uitdagingen zorgen er onder andere voor dat we groeien en evolueren. Door onze cortisol spiegel regelmatig op de proef te stellen kunnen we erachter komen dat we veel sterker en flexibeler zijn, dan dat we eigenlijk weten. Het nemen van een ijsbad kan je daarbij helpen.
Ons lichaam past zich namelijk makkelijker aan dan dat we denken en dat gebeurt bij het nemen van een ijsbad ook. Als we thuis de verwarming altijd op 21 graden zetten dan went ons lichaam daar vanzelf aan en bij de eerste afkoeling in huis hebben we het al koud.
Regelmatig een ijsbad nemen versterkt jouw immuunsysteem waardoor je zelfhelend vermogen groeit. Het gelukshormoon dopamine stijgt met 250%. Laag gradige ontstekingen kunnen verdwijnen en meer… Lees snel verder om te ontdekken.

Bestel Jouw ijsbad voor meer vitaliteit

Een kwalitatief ijsbad zonder ijsblokken maar met een superieure techniek!

Het koelen van een ligbad met is niet altijd eenvoudig, vooral in de zomer als je ‘s morgens om 9 uur wilt gaan werken. Is het water nog koud en schoon genoeg? Waar haal ik 40 kilo ijsblokken vandaan? Een hele organisatie die ook al snel 30 Euro per keer aan ijsblokken kost en op tijd geleverd moet worden. Hoe krijg ik in de zomer het water koud als het kraanwater 20 graden is? De Oso Polar is continue 2 tot 10 graden of in een ommezwaai op temperatuur voor het beste ijsbad.

ijsbad-kopen-eindhoven

De Oso Polar filtert het water waardoor jouw ijsbad altijd schoon en direct beschikbaar is. Dit maakt het mogelijk om iedere dag of meerdere keren per week een ijsbad te nemen. De techniek is doordacht, stabiel en van de beste kwaliteit zodat je jaren achtereen kunt genieten en iedere dag de voordelen mag ervaren van het nemen van een ijsbad. Plug en play! Twee koppelingen op het ijsbad en de stekker in een geaard stopcontact, voor binnen en buiten. Een pronkstuk onder de veranda, in de tuin of bij de sauna. Wij houden van circulair ondernemen daarom is de Oso Polar gemaakt van een 500 liter wijnvat wat zijn dienst al heeft bewezen.

ijsbad kopen techniekFilter systeem

Het filter systeem zorgt ervoor dat het water continue schoon is en in beweging blijft. Hierdoor kan de ijsbad Oso Polar ook niet bevriezen als het buiten minus 10 graden wordt. De Oso Polar is voorzien van een filtersysteem wat je regelmatig schoon kunt maken. Dat gaat uiterst eenvoudig en is binnen een minuut gedaan. Eenmaal opgewarmd staat de Oso Polar in fluistermodus. Het filtersysteem draait zonder dat er enig geluid hoorbaar is.
De techniek achter de Oso Polar is zowel binnen als buiten getest. In de wintermaanden kan hij buiten blijven staan ook als het vriest, mits het filter aan blijft staan.

 

ijsbad kopen filterRVS koppelingen en flexibele aansluitslangen

De techniek achter de Oso Polar is van de beste kwaliteit, alle koppelingen slangen en verbindingen zijn hoogwaardig en kwalitatief. Wij maken geen gebruik van kunstof baden. Toxische stoffen welke in plastic zijn verwerkt zouden anders in ons lichaam terecht kunnen komen.

Laag in energie verbruik

Wanneer het ijsbad gevuld en op temperatuur is, zijn de energie kosten om hem op temperatuur te houden enorm laag. Met de huidige energie tarieven praten we over 40 Eurocent per dag. Wanneer het bad opnieuw gevuld wordt is het binnen enkele uren weer op 3 tot 10 graden. De test die wij deden bracht water van 25 graden in 4,5 uur naar 3 graden. Kraanwater is doorgaans niet warmer dan 20 graden in de zomer en 16 graden in de winter. De Oso Polar kan dus razend snel weer op de gewenste temperatuur zijn wanneer het water is ververst.


Circulair bedrijf

Wij zijn een circulair bedrijf en maken gebruik van wijnvaten uit Spanje en andere zuid Europese landen. Hierdoor kunnen de ijsbaden onderling wat van kleur verschillen. De trap en het zitje in het ijsbad zijn gemaakt van hardhout en in de loop van de tijd zal het hout net als het ijsbad “vergrijzen”. Eventuele kleurverschillen vervallen in de tijd.

De Oso Polar is een ijsbad wat niet misstaat in de tuin of onder de veranda. Hoe mooi is het wanneer je in de frisse buitenlucht kunt genieten van een enorme energie boost. De techniek zit “verstopt” in de trap maar is eenvoudig te bereiken waardoor eventueel onderhoud, denk aan het filter, eenvoudig is te realiseren. De inhoud van het ijsbad is 450 of  500 liter, hierdoor kunnen ook mensen met een groot postuur in het ijsbad plaatsnemen.

Wil je de voordelen van het nemen van een ijsbad ook eens ervaren? Neem dan contact op of meer informatie.

Ademen

We herkennen allemaal de eerste reactie wanneer de douche ineens koud wordt. Bij het nemen van een ijsbad is het ademen cruciaal. Over Ademen en mindset lees je meer op de site van B-Me

Lees hier hoe we bij B-Me Ademtechniek aanpakken

Bruin vet

Bruin vet is een soort kachel van ons lichaam en verbrand overtollig (wit) vet. Bruin vet is goed voor je hart en kan overgewicht tegengaan.

Lees hier wat bruin vet is

Mindset

Met de juiste mindset is het water een stuk minder koud!

Lees hier hoe je jouw mindset inzet!

Oso Polar bestellen

Wat moet je weten voordat je besteld!

Lees hier hoe je de Oso Polar thuis geleverd krijgt

Een ijsbad kopen

Door ons lichaam te trainen en er beter voor te zorgen worden we sterker en evolueren we sneller. Het nemen van een ijsbad is een uitstekend middel om het zelfherstellend vermogen van ons lichaam te trainen en te vergroten. We weten allemaal dat regelmatig sporten, gezond eten en voldoende slapen belangrijk is. We weten allemaal redelijk wat we moeten doen om onze weerstand op peil te houden. Wist je dat (extreme) kou je ook kan helpen om je lichaam sterker te maken? Wist je dat er nog meer positieve effecten zijn, zoals gelukshormonen die vrijkomen.

  • Je kunt je lichaam beter warm maken
  • Je huid wordt minder droog
  • Je krijgt een betere bloedsomloop
  • Er komen gelukshormonen vrij
  • Het werkt verfrissend en verhelderend

Wil je ook genieten van deze voordelen?

Ja dat wil ik!

Voordelen van een ijsbad?

Het nemen van een ijsbad onderdrukt ontstekingseiwitten. Ontstekingseiwitten kunnen laaggradige ontstekingen zijn, sluimerende ontstekingen die je niet direct bemerkt. Op termijn zullen deze ontstekingen je gezondheid en weerstand ondermijnen. Het hebben van een laaggradige ontsteking is een risico factor. Wanneer we hiermee “in combinatie met onze leefstijl, stress, ongezond en te vet eten, overgewicht en te weinig lichaamsbeweging”  worden geconfronteerd kunnen we ziek worden. We kunnen een vervelende aandoening of bijvoorbeeld een burnout krijgen.

Het nemen van een ijsbad verhoogd het aantal “natural killer cellen” zogenaamde T-cellen die de functie hebben om zieke en aangetaste cellen aan te pakken en te vernietigen.

Wil je ook jouw zelfherstellende vermogen vergroten en een Oso Polar bestellen?

Ja dat wil ik!
ademcoach eindhoven

IJskoude blogs!

voordelen ijsbadVitaliteit
20 mei 2024

Voordelen bij het nemen van een ijsbad

Voordelen bij het nemen van een ijsbad: Het gelukshormoon Bij het nemen van een ijsbad komt er adrenaline, het gelukshormoon dopamine en ontstekingsremmende corticoïden vrij,…
Over mindset en een ijsbad gesproken!Vitaliteit
25 maart 2024

Maarten van der Weijden en Polarboost

Over mindset en een ijsbad gesproken! Maarten van der Weijden wordt tegenwoordig regelmatig ingehuurd als spreker op evenementen. Hij is actief bezig bent met de…
nervus vagus ijsbad polarboostVitaliteit
12 februari 2024

Nervus Vagus en het ijsbad

Nervus Vagus en het ijsbad Veel mensen vragen zich af waarom de Wim Hof-methode zo'n krachtig effect heeft op zowel de mentale als fysieke gezondheid.…